Om Ramen

Ramen

Om Ramen

japansk

Ramen

Den japanske ret ramen har over de sidste år oplevet stor popularitet verden over. Ramen er en nudelsuppe inspireret af kinesiske immigranter, som tog retten med til Japan i slutningen af det 1800. Kombinationen af en varm, næringsrig bouillon og mættende nudler, gjorde stort indtryk på den japanske arbejderklasse. For dem var det et ideelt måltid, til at holde dem mætte gennem en lang dag med fysisk arbejde.

I dag bliver ramen betragtet som en af Japans mest populære fastfood. Ramenrestauranter er typisk meget små og åbne ud til gaden, med skamler langs disken hvor man kan nyde sin mad. Her vil man finde folk fra alle samfundslag, der på få minutter slubrer sig igennem en varm skål med ramen, inden de stryger videre.

Generelt så placeres friske ramennudler i en suppe eller bouillon, toppet med kylling, svineslag, æg, tang, dashi, forårsløg, samt en masse andre vidunderlige ingredienser, der er spækket med umami. I Japan er ramen nærmest en national besættelse, hvor de forskellige regioner i Japan, erklærer deres version af ramen for den bedste.

Ramen består næsten altid af en bouillon, der har været tilberedt i flere timer eller nogle gange endda i flere dage. Man kan tilføje flere forskellige ingredienser til bouillonen, hvilket giver en stor variation i ens ramen. Mens de forskellige regioner i Japan har deres egen regionale version af ramen, så har de forskellige restauranter også hver deres unikke opskrift, på deres fortolkning af den bedste ramen i byen.

Hver ramenstil vil variere i salthed, fyldighed, smag samt konsistensen. Når sådan en ret er åben for at blive tilpasset på uendelig måder, så passer denne ret sig godt i fusionkøkkenet.

Vi mener selv at ramensuppen er sjælen og hjertet, mens ramennudlerne er rygraden. Her hos Yummi serverer vi 7 typer hjemmelavet ramen. Vores ramen består af en kraftig suppe, fyldt med smag som er basseret på enten kylling, svinekød eller grøntsager. Dette kombineret med friske nudler og alt fra mørt kød til æg, tofu og grøntsager, og ikke at forglemme de mange ekstra toppings.

BESTIL BORD PÅ TLF. 53 65 53 68

BESTIL TAKE AWAY